Hírek

Elérhetőségek

Ünneplőbe öltözünk

Az elmúlt években megszokottól eltérően a falunapok első, szombati napjára került a főzőverseny az idei programban. Vasárnap a falunapok ünnepi, hivatalos programjának jut a főszerep.

A kiállítások - Gömzsik Gertrúd babakiállítása, Tücsök György térségről készült fotóinak tárlata, valamint a virág-és terménykiállítás – már szombat délelőttől látogathatók.

A művelődési ház udvarán délután három órától együtt főznek családok, barátok, egyesületek. A bográcsban mindenki szabadon választott ételt készíthet. A fakanalas programot Szép Bence humorista műsora és jelenléte, valamint tánccsoportok produkciói színesítik.

Az Emlékházban a Szlovák Önkormányzat helytörténeti kiállítással, az udvarán frissen sült, ropogós lángossal várják a betérőket az Őszidő Nyugdíjas Klub önkéntesei.

Az óvoda udvarán a gyerekeké a főszerep. A hatalmas ugrálóvárak, felfújható játékok mellett Dudó bohóc műsora, arcfestés és színes, vidám frizurák is várják a legkisebbeket.

A főzőverseny hat órai eredményhirdetése után a főtéren folytatódik a nap, a komáromi Kifordítva Együttes akusztikus produkcióját Zimmerer Tamás éjfélig tartó retro partija koronázza meg.

Vasárnap szentmisével, majd délután fél háromtól lovaskocsis felvonulással ünnepeljük államalapításunkat és az új kenyeret. A lovaskocsis menet a falu Annavölgy felöli végétől haladva, teljes hosszában végigjárva érkezik meg a faluközpontba. A felvonulók friss kenyérrel kínálják; zenével, tánccal csalogatják majd a nézelődőket.

Az ünnepi műsor 18 órától veszi kezdetét. Ennek keretében adják át a Sárisápért Kitüntető Címet, a Sárisápért Elismerő Címet, valamint Polgármesteri Dicséreteket. A Sárisáp-Annavölgy Kertbarátok és Borbarátnők Egyesülete idén is kiosztja a „Legszebben Parkosított Udvar” és a „Legszebb Kert” címeket.

A szórakoztató műsorok sorát a Szárligetről érkező Liget Line Dance produkciója nyitja meg. A csoport vadnyugati hangulatot teremt formációs táncával. A Magyarock Dalszínház Musical Bandje a legnépszerűbb magyar –és külföldi dalokkal varázsol utcabáli hangulatot, amelyet a Szalai Band hajnalig folytat. A tűzijáték a megszokottól egy órával korábban, 22 órától veszi kezdetét. Így a kisebb gyerekek, korán álmosodók is részesei lehetnek a fényjátéknak.

A falu minden Lakójának és Vendégének jó szórakozást kívánunk!

Sárisáp Község Önkormányzata

Csatolmány(ok):