Hírek

Elérhetőségek

Új gyepmester

Tisztelt sárisápi ebtartók!

Sárisáp Község Önkormányzat honlapján, valamint a „Hírmondó” újságban is folyamatosan megjelentetjük figyelemfelhívásainkat annak érdekében, hogy javuljon településünkön a jogkövető magatartás a kutyatartók körében.

Továbbra is azt tapasztaljuk sajnos, hogy komoly problémák vannak e területen.

Tájékoztatom Önöket, hogy Sárisáp község közigazgatási területén 2020. augusztus 17-től a gyepmesteri tevékenységet Kele Tibor dorogi vállalkozó látja el, aki hetente legalább egy alkalommal (amennyiben szükséges bejelentésre is) végigjárja a települést és minden közterületen kóborló kutyát elszállít a dorogi gyepmesteri telephelyre, ahol 14 napig őrzi az állatot. Amennyiben a kutya rendelkezik oltási könyvvel és egyedi azonosítóval (chip), abban az esetben az eb tulajdonosa értesítést kap, és kiválthatja az ebet. Amennyiben nem beazonosítható, de tulajdonosa ráismer a kutyájára, abban az esetben az oltások és az egyedi azonosítóval való ellátás költségeinek megfizetése mellett viheti el az ebet.

A második alkalommal befogott ebet az állattartó az oltási könyv bemutatásával és a tartási költségek megtérítése mellett válthatja ki. Ezzel egyidejűleg a gyepmester nem megfelelő állattartás miatt értesíti a KEM Kormányhivatal Esztergom Járási Hivatalának Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Főosztályát, valamint a település jegyzőjét, így megindul a hatósági eljárás, mely pénzbírságot von maga után.

Felhívom minden kutyatartó figyelmét arra, hogy bekerítetlen ingatlanon ebet szabadon tartani tilos! Bekerített ingatlanon a kerítést úgy kell kialakítani, hogy az eb ingatlanról való kijutását és a kerítés résein a kiharapást biztonságosan megakadályozza. Amennyiben a kutya megharap valakit, vagy mások vagyonát megrongálja, szintén eljárás indul a tulajdonossal szemben, és az ő kötelessége lesz az okozott kár megtérítése.

Fontos, hogy az állattartó az ebét nyilvántartásba vétel céljából köteles 3 hónapos kor betöltését követően 15 napon belül bejelenteni a jegyzőnek.

Kérem az ebtulajdonosokat, hogy fentieket szíveskedjenek betartani!

 

Takácsné Molnár Anikó

jegyző