Hírek

Elérhetőségek

Települési találkozó

Almásfüzitő küldöttsége érkezett Sárisápra

Almásfüzitő küldöttségét láttunk vendégül vasárnap a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Megyénk körül megyünk körül című identitásprogramjának keretében. A megyei önkormányzat segítségével létrejött települési találkozó alkalmával a Duna-menti település ötven fős küldöttsége látogatott Sárisápra.

Vendégeinket az Equinox Mazsorett Csoport műsora után Kollár Károly polgármester köszöntötte a közösségi tér teraszán.

- A sárisápi küldöttség 2019-ben Almásfüzitőn tett látogatása után nagyon vártuk, hogy viszonozni tudjuk a szívélyes fogadtatást - mondta.

Beró László, Almásfüzitő polgármestere elmondta, hogy nagyon várták már az ismételt találkozást, és hogy megismerjék Sárisápot.

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat nevében Steindl Balázs alelnök köszöntötte a két település lakóit.

A délelőtti programban a vendégek Mráz László segítségével megismerkedtettek bányászhagyományainkkal, valamint megtekintették a Sárisápi Amatőr Alkotók Közösségének kiállítását.

A „Barátság fája” című program keretében közös faültetésbe kezdetek a polgármesterek a települési találkozó emlékére. Almásfüzitő ajándékként térhetett haza az egyik virágzó kőrissel és az hozzá kapcsolódó emléktáblával. A fa megfelelő vízellátásáról az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sárisáp tagjai gondoskodtak.

A program délután a templomban folytatódott, ahol Orosz Róbert és Vereckei Kálmán, a Sic Transit együttes tagjai népdalokkal varázsolták el vendégeinket. A Szent Imre Plébánia nevében Borsos János köszöntötte a templomban érkezőket, bemutatva számukra vallási örökségünket.

A helyi értékek bemutatásának fontos állomása volt az Emlékház, ahol Huberné Kisgyőri Katalin, a Sárisápi Szlovák Önkormányzat elnöke kalauzolta az almásfüzitőieket. Hagyományaink, a szlovák kultúra megismertetésén túl népi játékokkal, tréfás vetélkedők során szórakozhattak kicsik és nagyok.

A településen vezető séta során Török János, a Magyar Motorsport Szövetség Triál Szakágvezetője kalauzolta el vendégeinket a technikai sport világába, bemutatójuk lenyűgözte a közönséget.

A barátságos találkozó jó hangulatú beszélgetéssel, szertárlátogatással tért véget az ÖTES szertáránál.

Búcsúzásul egy csodás, a barátságról szóló dallal leptek meg bennünket almásfüzitői vendégeink.

Fotó: Juhász Lajos