Hírek

Elérhetőségek

Sárisáp fejlődéséhez a megyei önkormányzat is hozzájárult

“Mozgalmas, eredményes időszak áll mögöttünk. Komárom-Esztergom megye dinamikusan fejlődik, sok tekintetben az élen járunk” - mondta el Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. 

“A gazdasági mutatóink az elsők közé emelnek, amihez nem csak a nagy beruházások szükségesek, de az itt élők szorgalma, tenniakarása is hozzájárul. Nagy lépéseket tettünk afelé is, hogy kistelepüléseink lakosságának életszínvonala javuljon, a szűkebb környezetünk szebb és otthonosabb legyen, jó legyen a megyében élni. Tudom, nem könnyű előteremteni a fejlesztések költségeit a mai világban. Büszke vagyok, hogy a megyei önkormányzat ezen a területen is segíteni tudta megyénk településeit, köztük Sárisápot” - tette hozzá. A megyei önkormányzat által koordinált Területi- és Települési Operatív Program (TOP) forrásai révén megvalósult sárisápi fejlesztésekről a kiemelt részben olvashatnak.

A megyei közgyűlés elnöke kifejtette: a megyei önkormányzatnak ugyanakkor nem csak a fejlesztési igények felmérése és véleményezése, a TOP-os projektek koordinálása a feladata. “Azon dolgozunk, hogy további programokon keresztül is hozzájáruljunk megyénk kiemelkedő eredményeihez, amelyek tartósan az élvonalban tartanak minket! Támogatjuk a turizmusfejlesztést, és előkészítjük a kerékpárutak kiépítését. Célunk az is, hogy kiemelt témává tegyük a klímaváltozás kérdését. Részt veszünk az Interreg Határon Átnyúló Szlovák-Magyar Program nyertes projektjeinek döntéshozatalában is. A megyei önkormányzat társalapításában működik a Rába-Duna-Vág Európai Területi Társulás, amelyen keresztül további források érkeznek megyénkbe. Sikertörténetünk a Megyei Foglalkoztatási Paktum, amelyben sok hátrányos helyzetű munkanélküli juthatott képzési támogatáshoz és kapott esélyt az elhelyezkedésre. Részt veszünk a SacraVelo határon átnyúló kerékpáros zarándokút kialakításában. A megyénkben működő nemzetiségi önkormányzatokra is különös figyelmet fordítunk. Kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy a megyei közösségeket közelebb hozzuk egymáshoz. Ne csak arra a településre legyünk büszkék, ahol élünk, de az is jusson eszünkbe, Komárom-Esztergom megye is az otthonunk! Ebben a nyertes „Megyénk körül megyünk körül” című identitás projektünk segít minket. A program keretében nyílik lehetőségünk az összetartozásunkat és a megbecsülésünket szimbolizáló megyezászlók átadására is, melyet nemzeti ünnepünk alkalmával adtunk át a településnek. Ezen kívül páros találkozóra is sor kerül, a helyiek Almásfüzitő értékeivel és hagyományaival ismerkedhetnek. A településre szeptember végén érkezik a Megyejáró Hódító Túra-sorozat, Sárisápon a túrakedvelő kisgyermekes családokat szólítják meg. Csak remélni tudom, hogy Sárisáp a megye segítségével még otthonosabb hely lesz, és a két önkormányzat a következő években is együtt munkálkodik a település és megyénk fejlődéséért! Megerősödtünk, ezt az erőt meg kell tartani és a jövőben arra használni, hogy az itt élők javát szolgálja!” - mondta. 

Tudta -e? Ebben segített a megyei önkormányzat Sárisápnak! 

Támogató döntésünkkel a TOP keretében 106,6 millió forint érkezett a településre fejlesztésekre: 

  • korszerűbb lett az általános iskola épülete – hőszigetelték az intézményt, a fűtési rendszert megújították
  • a Gondozási Központ épülete is megújult, amelyben esztétikus, kényelmes környezet fogadja az ellátottakat.