Hírek

Elérhetőségek

Közterület kialakítás és szabadtéri színpad építése

Kedvezményezett: Sárisáp Község Önkormányzata

Projekt címe: Közterület kialakítás és szabadtéri színpad építés Sárisápon

Támogatás összege: 129 999 998 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-KO1-2022-00019

Projekt helyszíne: 2523 Sárisáp, Malom utca, hrsz. 1002

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2026.02.12.

Sárisáp Község Önkormányzata közel 130 MFt, 100%-os finanszírozású, európai uniós forrásból származó támogatást nyert el közterület kialakítására.

Az Önkormányzat célja a Polgármesteri Hivatal melletti terület környezettudatos, családbarát megújítása, hogy alkalmas legyen a helyiek számára szabadidejük hasznos eltöltéséhez.

A projekt fő eleme egy fedett szabadtéri színpad építése nézőtérrel, amihez egy fasorral szegélyezett járdán lehet majd eljutni. A teret rejtett lábvilágítás, kandeláberek és díszkút teszik hangulatossá. A területen öntöttgumi burkolatú játszótér várja majd a gyermekeket, épített padok pedig a pihenni vágyókat. 46 ingyenesen használható parkoló is készül, melyből egy az esélyegyenlőség biztosítása érdekében akadálymentes lesz.

A fejlesztésnek köszönhetően lehetőség nyílik szabadtéri színházi előadások, kulturális programok, ismeretterjesztő foglalkozások, zenés és sportrendezvények, kiállítások, táncestek, hagyományőrző rendezvények és gyermekprogramok megtartására egyaránt.

A többfunkciós, modern közterület kialakítása erősíti a helyi kulturális és civil szférát, ezen keresztül a közösséget, hozzájárul Sárisáp élhetőbbé, fenntarthatóbbá válásához, ami elősegíti a felnövekvő generáció helyben tartását.

Csatolmány(ok):