Hírek

Elérhetőségek

Figyeljünk az idősekre!

Tisztelt Sárisápi Lakosok!

Tisztelt Idősek!

Közös felelősségünk, hogy megóvjuk szüleinket, nagyszüleinket a koronavírus fenyegető veszélyétől. Sokuk nehezen vagy egyáltalán nem kér segítséget. Sokuk egyáltalán nem érzékeli, hogy valós veszélynek van kitéve. Továbbra is elindul a boltba, a gyógyszertárba, a henteshez.

Arra kérjük a Sárisápon élőket, hogy figyeljenek oda idős szomszédjaikra, rokonaikra. Nagy valószínűséggel ezeknek az idős embereknek hetekre, akár hónapokra is otthon kell maradniuk. Ebben a helyzetben nekünk, aktív korúaknak kell lépnünk.

A gondozási központ munkatársai folyamatosan dolgoznak az ő segítésükön, de nem tudnak mindenkihez odaérni, minden idős kapuján bekopogtatni. Keressük meg, hívjuk fel idős rokonainkat, barátainkat, vegyük fel a kapcsolatot a szomszédban élő idős emberekkel, és ajánljuk fel segítségünket. Az alapvető élelmiszerek, gyógyszerek beszerzésével nagyban csökkenthetjük annak kockázatát, hogy ők, a leginkább veszélyeztett korosztály tagjai súlyosan megbetegedjenek.

Ezekben a napokban a járvány terjedésének megakadályozása, csökkentése az elsődleges feladatunk, és egy-egy ilyen gesztusnak rendkívüli jelentősége lehet, amellyel életeket óvhatunk meg.

Mindannyiunknak nehéz feladni az önállóságunkat, ebben a rendkívüli időszakban mégis azt kérjük a Sárisápon élő idős polgároktól, tegyék félre büszkeségüket, maradjanak otthon és fogadják el a segítő kezet.

Amennyiben nem él környezetükben olyan ismerős, családtag akire számíthatna, kérem, hogy jelentkezzenek a 06 33 518 310-es telefonszámon, 8 és 16 óra között.

Vigyázzunk egymásra!

Kérjük, fogjunk össze, hogy az információk valamennyi településünkön élő idős emberhez eljussanak!

 

Sárisáp Község Önkormányzata nevében

 

Kollár Károly sk.

polgármester