Hírek

Elérhetőségek

Állami kitüntetéssel ismerték el Kollár Károly munkáját

Sárisáp fejlesztését, valamint a helyi értékek, hagyományok megőrzését szolgáló településvezetői munkája elismeréseként Kollár Károly polgármesternek a Magyar Arany Érdemkereszt (polgári tagozat) kitüntetést adományozta Áder János köztársasági elnök. A kitüntetés a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett kimagasló, példamutató tevékenység elismerésére szolgál.

Kollár Károly 1994 óta a képviselő-testület tagjaként, majd 2006-tól a település élén, polgármesterként is maximális lojalitással szolgálja szülőfaluja, Sárisáp életét. Településfejlesztő munkájának köszönhetően Sárisáp ma a térség és Komárom-Esztergom megye innovációkra nyitott, folyamatosan gyarapodó közössége. Az elmúlt tizenhárom esztendőben kiemelt figyelmet fordított a helyi értékek megőrzésére, a kultúra támogatására. A település fejlődésének az elődök és a felnövekvő generációk számára is példaértékű, büszkén vállalható mérföldköveit tette le.

A Magyar Érdemkereszt legfelső fokozatának átadására az érvényben lévő veszélyhelyzet miatt későbbi időpontban kerül sor.