Hírek

Elérhetőségek

Hódító Túra - Sárisáp

Dátum
Helyszín
Sárisáp
Szervező
Sárisáp Község Önkormányzata - Dorogi Turisztikai Egyesület
  • Dátum: 2018. szeptember 15. (szombat)
  • Indulás helyszíne: Művelődési Ház (Malom utca 3.)
  • Indulás időpontja: 8:30-10:00
  • Nevezési díj előnevezéssel: 600 Ft, 14 év alatti gyerekeknek ingyenes
  • Nevezési díj a helyszínen: 1000 Ft, 14 év alatti gyerekeknek ingyenes
  • Parkolás: a Művelődési Ház előtti parkolókban

A művelődési háztól rajtoló és oda érkező rendezvény útvonala nagyrészt egy nyomvonalat követ a település határában, a horgásztónál azonban kettéválik.

A „Kősziklahódítókra” a csodálatos panorámával rendelkező 315 méter, illetve a 275 méter magas, fehér mészkövekkel tarkított pontok elérése vár. A túra hossza 12,5 km, magasságkülönbség 169 m, teljes emelkedés 363 m, teljes ereszkedés 364 m.

szikla

A „Patakkerülők” a hegy lábánál találhatnak utat maguknak. Ezt a szakaszt bátran ajánljuk a kisgyermekkel érkezők, vagy a kényelmesebb sétákhoz szokott túrázók számára. A túra hossza 5,7 km, magasságkülönbség 31 m, teljes emelkedés 40 m, teljes ereszkedés 40 m.

Az itinert és a hozzá kapcsolódó térkép 8:30 és 10:00 között vehető át az indulás helyszínén, a művelődési háznál. Nevezni ekkor is van lehetőség, 1000 Ft nevezési díj ellenében.

A túrán mindenki saját felelősségére vehet részt. Érdemes rétegesen öltözködni, kis hátizsákkal, kényelmes cipőben érkezni.

A kijelölt útvonalról letérni tilos! Szemét eldobása tilos! Kerékpárral részt venni tilos! A túra füstmentes. Kérjük, Te se dohányozz! A túra kutyabarát, de társaid zavarása, veszélyeztetése nélkül.

Az indulókat zsíroskenyérrel várjuk. Ebédet – egy tál magyaros gulyáslevest - 500 Ft-ért biztosítunk. Kérlek, étkezési szándékodat legkésőbb az indulásnál jelezd.

Regisztráció: www.hoditoturak.hu/regisztracio/