Hírek

Elérhetőségek

Hódító Túra - Sárisáp

Hódító túra logó
Dátum
Helyszín
Sárisáp
Szervező
Sárisáp Község Önkormányzata - Dorogi Turisztikai Egyesület

 

Sárisáp idén első alkalommal csatlakozik Komárom-Esztergom megye legújabb túrasorozatához. A családi program résztvevői két távon, és nehézségi szinten hódíthatják meg a falu természeti környezetének legszebb pontjait. A kirándulást néhány szórakoztató akadály teszi izgalmasabbá.

A művelődési háztól rajtoló és oda érkező rendezvény útvonala első szakaszában közös nyomvonalat követ a település határában, a horgásztónál azonban kettéválik. Kérjük, figyelj rá, hogy az általad választott úton haladj tovább!

A „Patakkerülők” a hegy lábánál találhatnak utat maguknak. Ezt a szakaszt bátran ajánljuk a kisgyermekkel érkezők, vagy a kényelmesebb sétákhoz szokott túrázók számára. A túra hossza 6,1 km, magasságkülönbség 43 m, teljes emelkedés 85 m, teljes ereszkedés 86 m.

A „Kősziklahódítókra” a csodálatos panorámával rendelkező 315 méter, illetve a 275 méter magas, fehér mészkövekkel tarkított pontok elérése vár. A túra hossza 13,3 km, magasságkülönbség 173 m, teljes emelkedés 417 m, teljes ereszkedés 417 m.

Az itinert és a hozzá kapcsolódó térkép 8:00 és 10:00 között vehető át az indulás helyszínén, a művelődési háznál. Nevezni ekkor is van lehetőség, 1000 Ft nevezési díj ellenében. Kérjük, hogy 10:00-ig vedd át az információs csomagodat, és mindenképp indulj el a túrán.

Mindkét útvonalon ellenőrzőpontok várnak. Itt lebélyegzik az itinered, és frissítőt is magadhoz vehetsz.

Azok az indulók, akik Sárisápon teljesítik az idei 3. Hódító Túrájukat, fém kitűzőt kapnak.

A túrán mindenki saját felelősségére vehet részt. Érdemes rétegesen öltözködni, kis hátizsákkal, kényelmes cipőben érkezni.

A kijelölt útvonalról letérni tilos! Szemét eldobása tilos! Kérjük, használd a kihelyezett hulladékgyűjtőket!

Kerékpárral részt venni tilos! A túra füstmentes. Kérjük, Te se dohányozz! A túra kutyabarát, de társaid zavarása, veszélyeztetése nélkül.

Ebédet – egy tál magyaros gulyáslevest - 500 Ft-ért biztosítunk. Kérünk, étkezési szándékodat legkésőbb az indulásnál jelezd.

 

 

 

Az esemény helyszíne térképen